Два автобуса се удариха в София, 11 души са пострадали, сред които и дете

Инцидентът е станал на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море"

07.07.2022 | 12:00 Редактор: Искра Ангелова

Катастрофа между два автобуса на столичния градски е станала в 11 ч. на бул. "Данаил Николаев", малко преди кръговото на Сточна гара. Веднага на място са изпратени седем линийки.

На мястото на инцидента има и пожарна, и полиция. 11 души са леко пострадали - петима са откарани към болницата "Царица Йоанна - ИСУЛ", а други двама в "Пирогов", сред ранените има и дете. Някои вече са изписани за домашно лечение.

Инцидентът е възникнал в бус лентата. По първоначална информация един от автобусите е спрял, другият не успял да спре навреме и се е ударил в него. Причината за инцидента е, че на шофьора му е прилошало и затова се е врязал в автобуса пред него.

Затруднен е трафикът по бул. "Данаил Николаев", полицията регулира движението, колите се отбиват в крайна лява лента. Около 14 часа двата автобуса бяха изтеглени от мястото на инцидента.

Снимки: Bulgaria ON AIR / БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
xx
преди 1 година
Предполага се , че на шофьора му е прилошало! А проверява ли някой, наблюдава ли как безобразно карат и те? Това, че карат автобуси дава ли им право да минават на червено, да говорят по телефон по време на движение, да карат с висока скорост, неподходяща за превозното средство? Сигнализирай за неуместен коментар